Waarom The Unforgettables Online?

Jij hebt het recht op je eigen mening. Vooral als het gaat over belangrijke beslissingen in jouw leven. Wij vinden dat er te weinig naar kinderen wordt geluisterd. Terwijl je heel goed weet wat er nodig is om jeugdhulp te verbeteren. 

Wij willen jou via The Unforgettables Online vragen stellen. Vragen over hoe jij de jeugdzorg vindt en wat er volgens jou beter kan. Jouw mening en die van andere jongeren hebben we hard nodig. Om mensen die beslissen over de jeugdhulp te overtuigen dat het anders moet. En vooral: dat het anders kan!

Unforgettables met Johnny de Mol (2)

100

Duizend

Meer dan 100 duizend kinderen groeien op in een situatie met meerdere problemen.

42

Duizend

Kinderen woonden in 2018 niet thuis, maar op een leefgroep, in een gezinshuis of pleeggezin.

64

Hulpverleners

Gemiddeld hebben kinderen die op een groep wonen in hun korte leven al 64,6 hulpverleners gehad.

35

Unforgettables

Laten hun stem horen om een positieve verandering in gang te zetten in de jeugzorg. 

Ook meedoen?

Annemara, Elyse, Milan, Narek en Roza Celia gingen je al voor! Vijf jongeren die het belangrijk vinden om hun stem te laten horen. Zo strijdt Milan ervoor dat kinderen minder hulpverleners zien: "Je moet je verhaal zo vaak vertellen en op een gegeven moment wil je dat echt niet meer." Ook Annemara heeft hier ervaring mee: "Het maakte me onzeker, zijn wij als gezin zo raar dat we zoveel mensen nodig hebben? Ook vond ik het vervelend om iedere keer weer een nieuw iemand in vertrouwen te nemen." Door hun stem te laten horen, hopen ze dat volwassenen inzien dat het belangrijk is om de jeugdzorg anders te organiseren.

Lees hier meer over ons meld je nu aan!