Over ons

The Unforgettables Online is een project van Stichting Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat deze kinderen niet meer bij hun ouders wonen. Ons doel is dat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen.

In 2020 focussen we op stabiliteit voor kinderen die te maken hebben met jeugdzorg. Dat gaat zowel over een vaste woonplek, als over het hebben van vertrouwde gezichten om je heen. Tijdens de Week van het Vergeten Kind roepen we op om de jeugdzorg zo te organiseren, dat kinderen minder verschillende gezichten zien dan nu het geval is.

Dertig jongeren, met elk hun eigen unieke verhaal, vormen samen de jongerenraad van Het Vergeten Kind: The Unforgettables. Deze jongeren maken The Unforgettables Online mede mogelijk. Samen met het team van Het Vergeten Kind bedenken zij de vragen voor de 'chat' en bespreken de resultaten.

Drie van deze Unforgettables zijn:

Annemara

"Mijn thuissituatie was vroeger erg onrustig. Een van mijn ouders is tijdelijk uit huis geplaatst. In zo'n situatie wil je dat de hulp die je krijgt stabiel is. Dat was helaas niet zo. Ik heb meer dan 40 verschillende hulpverleners gezien van 8 verschillende instellingen.”

Milan

"Toen ik nog een kind was, heb ik veel voor mijn chronisch zieke moeder gezorgd. Dat was best wel zwaar. Op mijn zestiende kwam ik in een leefgroep terecht en dat was natuurlijk vreemd. Ik gun andere kinderen dat ze op tijd de juiste hulp krijgen."​ 

Laura

"Ik was veertien toen jeugdzorg zei dat het beter voor mij was als ik uit huis werd geplaatst. Het was begin december, ik weet het nog goed. Als kind wil je natuurlijk een gezellige en knusse decembermaand. Ik heb gemerkt dat dit gewoon niet gaat als je op een groep woont."